2023. gada NFL Super bowl LVII

2023. gada NFL Super bowl LVII

Katru gadu februārī lielākais sporta notikums pasaulē ir NFL amerikāņu futbola līgas fināla spēle jeb tā saucamais Super bowl. Šoreiz spēle paredzēta Arizonas štata Glendeilas pilsētas ”State Farm Stadium”. Vai vēlies vairāk uzzināt par NFL un amerikāņu futbolu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derību.

Kas ir Super Bowl?

Super Bowl vēsture

Tā saucamā Super bowl spēle ir noslēdzošā NFL jeb amerikāņu futbola vadošās līgas cīņa sezonā. Tajā tiek noteikts sezonas uzvarētājs jeb vienkāršāk to var saukt par finālu. Super bowl tiek spēlēts kopš 1966. gada, kad šī nosaukuma spēle nomainīja NFL championship game. Tikai otro gadu to aizvadīs februāra otrajā svētdienā. Laika posmā no 1967. līdz 1978. gadam Super bowl mačs tika spēlēts janvāra vidū, no 1979. līdz 2003. gadam janvāra beigās, bet no 2004. līdz 2021. gadam februāra pirmajā svētdienā.

Super bowl spēle radās pēc tam, kad NFL apvienojās ar konkurējošo līgu Amerikas futbola līgu. No katras konferences – NFL un AFL, Super bowl spēlē viena komanda jeb katras konferences uzvarētāja.

Par kādu trofeju komandas cīnās?

NFL komandas cīnās par tā saucamo Vince Lombardi trofeju. Tā nosaukta slavenā amerikāņu futbola trenera Vinsa Lombardi vārdā. Viņš trenēja Grīnbejas ”Packers” pirmajās divās Super bowl spēlēs, kopā ar ”Packers” uzvarot turnīrā. Kad sāka pasniegt šo balvu, tad to nosauca tieši viņa vārdā. Pirmo reizi to pasniedza 1967. gadā un tieši Lombardi trenētā ”Packers” to uzvarēja.

Līdz 1996. gadam uzvarētājiem šo trofeju pasniedza ģērbtuvēs, bet kopš šī laika to pasniedz uz laukuma svinību laikā uzvarētājkomandas īpašniekam. Atšķirībā no Stenlija kausa, kurš ir ceļojošais kauss, Vinsa Lombardi trofeju katru gadu izgatavo no jauna un tā paliek katras sezonas uzvarētājas īpašumā.

Lielākie uzvarētāji Super Bowl vēsturē

Visvairāk reižu par Super bowl ieguvējām vēsturē kļuvušas divas komandas – Jaunanglijas ”Patriots” un Pitsburgas ”Steelers” – abas šo trofeju virs galvām cēlušas sešas reizes. ”Patriots” visus sešus titulus izcīnījusi laika posmā no 2001. līdz 2018. gadam, bet ”Steelers” no 1974. līdz 2008. gadam.

Vēl labāko sešiniekā ir tādas komandas kā Dalasas ”Cowboys”, Sanfrancisko ”49ers”, Grīnbejas ”Packers” un Ņujorkas ”Giants”. ”Cowboys” un ”49ers” Super bowl izcīnījušas piecas reizes, bet ”Packers” un ”Giants” četras.

Par pēdējo trofejas ieguvēju kļuva Losandželosas ”Rams”, kas 2022. gada 13. februārī ar 23:20 pārspēja Sinsinati ”Bengals”.

Kurš apmeklēs Super Bowl LVII?

Šobrīd zināms vien ir tas, ka finālā spēlēs viena komanda no NFL konferences, bet cita no AFL konferences. Vien 2023. gada 8. janvārī ar 18. kārtas spēlēm noslēgsies 2022./2023. gada sezonas regulārais turnīrs, pēc kā arī tiks noteiktas izslēgšanas spēļu vienības. Konferences čempiones būs zināmas vien 29. janvārī, kad gaidāmi abi konferences finālu dueļi.

Zināms, ka spēli apmeklēs liels skaits skatītāju un visai droši iespējams prognozēt, ka visas aptuveni 70 tūkstoši skatītāju vietas būs aizpildītas. Super bowl ir arīdzan īpašs ar to, ka tā laikā raidtiesību turētāji pārdod reklāmas laikus uzņēmumiem. Savukārt kompānijas, kas šos laikus iegādājušies, veido speciāli šim pasākumam domātas reklāmas. Tādā veidā iespējams noturēt interesi par spēli visā tā garumā, ieskaitot reklāmas pauzes. NFL Super bowl spēle ir ASV skatītākā sporta spēle visa gada laikā.

Derību favorīti. Kuram ir vislielākās izredzes uzvarēt?

Pēc bukmeikeru domām augstākās iespējas izcīnīt 2022./2023. gada Super bowl trofeju pastāv Bufalo ”Bills”. Tās koeficients novērtēts ar aptuveni 4.50 varbūtību. Otrs augstākais koeficients dots Filadelfijas ”Eagles” (5.00), trešais Kanzassitijas ”Chiefs” (5.50), ceturtais Dalasas ”Cowboys” (8.00), piektais Sanfrancisko ”49ers” (8.50), bet pagājušās sezonas finālistei Sinsinati ”Bengals” dota 11.00 koeficienta varbūtība izcīnīt Super bowl šajā sezonā.

Kur skatīties Super Bowl LVII translāciju?

Viena no iespējām, kā redzēt Super bowl, ir, izmantojot NFL Network piedāvājumu. Līga izveidojusi savu TV straumēšanas vietni, kurā iespējams 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā sekot līdz tavas iemīļotās līgas notikumiem. Studijas, spēļu tiešraides, analīze, pirmsspēles un pēcspēles komentāri – tas viss pieejams NFL Network. Lai to iegūtu, jāreģistrējas un jāizvēlas viena no pakām, kas var būt arī maksas pakalpojums. Pagaidām Latvijā neviens oficiāli iegādājies spēļu pārraidīšanu, tāpēc šobrīd šī ir labākā no iespējamajām legālajām izvēlēm.

Derības uz NFL un Super Bowl vietnē LV BET

Ja vēlies likt likmes uz NFL notiekošajām spēlēm, tostarp Super bowl izcīņu, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Amerikāņu futbols”, kur atradīsi visas šīs valsts futbola mačus vienkopus. Pavisam noteikti piedāvājumā atradīsies arī sezonas svarīgākā spēle.

Likt likmes uz amerikāņu futbola mačiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Likmes uz Super Bowl turnīru LV BET

Amerikāņu futbolā pastāv dažāda veida derību iespējas, sākot jau ar uzvarētāja prognozēšanu. Katrā no ceturtdaļām, atsevišķi pa puslaikiem un spēlē vari prognozēt, kura komanda uzvarēs, cik punktus tā gūs, kāda būs punktu starpība un vai gūto punktu skaits būs pāra vai nepāra skaitlis.

Ja vēlies interesantākas likmes, tad nosaki, kura no ceturtdaļām būs visrezultatīvākā. Tāpat pastāv opcija noteikt, kura no komandām veiks pirmo un pēdējo piezemējumu, kā arī paredzēt, kurš no puslaikiem būs ar visvairāk sakrātiem punktiem. Ja tev patīk piezemējumu derības, tad liec likmi uz kopējo piezemējumu skaitu spēlē.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *