2022. gada WNBA sezonā noteiks labāko sieviešu basketbola komandu

2022. gada WNBA sezonā noteiks labāko sieviešu basketbola komandu

Kopš 6. maija ASV ar pilnu joni tiek aizvadīta 2022. gada WNBA (Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas) sezonas izspēle. Kā ierasts, WNBA sākas īsi pirms NBA beigām, bet noslēdzas īsi pirms vīriešu jaunās sezonas sākuma. Vai vēlies uzzināt vairāk par basketbolu? Iepazīsties ar iespējamo likmju variācijām LV BET Sporta blogā un dodies izdarīt likmi! 

  • Sieviešu Nacionālā basketbola asociācija dibināta 1996. gadā. Šobrīd tajā ik gadu spēlē 12 komandas, kuras sadalītas divās konferencēs: Austrumu un Rietumu. Visvairāk reižu (4) par čempionēm kļuvušas Minesotas ‘’Lynx’’, Hjūstonas ‘’Comets’’ un Sietlas ‘’Storm’’ komandas.
  • Sieviešu NBA basketbols tiek spēlēts no maija līdz septembra otrajai pusei. WNBA sezona ikgadēji sākas maija sākumā, kad vīriešu NBA jau pilnā sparā notiek izslēgšanas cīņas. Tā noslēdzas septembrī, kad līdz jaunajai NBA sezonai palicis vairs gaužām maz.
  • Liec likmes uz sieviešu basketbolu LV BET. Šajā totalizatorā tiek piedāvāta iespēja derēt uz jebkuru no WNBA sezonas spēlēm. Pie tam, ir iespējams likt likmi ne tikai uz spēlētāju iecienītāko prognozi – spēles uzvarētāju.

Sieviešu Nacionālā basketbola asociācija dibināta 1996. gadā

Par Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas dibināšanu tika paziņots 1996. gada 24. aprīlī, kad par to nolēma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) valde. Pirmajā sezonā turnīrā piedalījās astoņas komandas: Šarlotes ‘’Sting’’, Klīvlendas ‘’Rockers’’, Hjūstonas ‘’Comets’’, Ņujorkas ‘’Liberty’’, Losandželosas ‘’Sparks’’, Fīniksas ‘’Mercury’’, Sakramento ‘’Monarchs’’ un Jūtas ‘’Starzz’’. Komandas bija sadalītas divās konferencēs: Austrumu un Rietumu, mūsdienās čempionātā piedaloties 12 komandas.

Līdz mūsdienām visās sezonās piedalījušās tikai četras komandas – Losandželosas ‘’Sparks’’, Ņujorkas ‘’Liberty’’, Fīniksas ‘’Mercury’’un šobrīd zināmā Lasvegasas ‘’Aces’’, kas sākotnēji bāzējās Jūtā, bet vēlāk uz brīdi Sanantonio. Kopumā līdz 2022. gadam WNBA bijušas 18 dažādas komandas jeb franšīzes.

Šobrīd komandas sadalītas divās konferences par sešām komandām. Austrumu konferencē spēlē Atlantas ‘’Dream’’, Čikāgas ‘’Sky’’, Konektitutas ‘’Sun’’, Indiānas ‘’Fever’’, Ņujorkas ‘’Liberty’’ un Vašingtonas ‘’Mystics’’. Rietumu konferencē piedalās Losandželosas ‘’Sparks’’, Dalasas ‘’Wings’’, Lasvegasas ‘’Aces’’, Minesotas ‘’Lynx’’, Fīniksas ‘’Mercury’’ un Sietlas ‘’Storm’’.

WNBA vēsturē par čempionēm kļuvušas desmit dažādas komandas. Visvairāk reižu (četras) turnīra titulu ieguvušas Minesotas ‘’Lynx’’, Sietlas ‘’Storm’’ un Hjūstonas ‘’Comets’’, kas gan vairs nepastāv. Par pēdējām čempionēm 2021. gadā kļuva Čikāgas ‘’Sky’’, kas bija tās pirmais tituls kluba vēsturē. Visvairāk reižu finālā spēlējusi Minesotas ‘’Lynx’’, kas gan divās reizēs zaudējusi, bet četrās izcīnījusi čempiones titulu. Pēdējo reizi tas notika 2017. gadā.

Sieviešu Nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA) spēlējusi arī viena Latvijas basketboliste. No 2014. līdz 2015. gadam Fīniksas ‘’Mercury’’ sastāvā spēlēja viena no izcilākajām sieviešu basketbolistēm Anete Jēkabsone-Žogota, ar komandu kļūstot par WNBA čempioni. Viņa ir pirmā un pagaidām vienīgā Latvijas basketboliste, kas izcīnījusi šādu atzinību. Sportiste debitēja līgā 2009. gadā Konektitutas ‘’Sun’’ rindās. Tas notika tā gada 2. jūlijā pret Indiānas ‘’Fever’’.

Sieviešu NBA basketbols tiek spēlēts no maija līdz septembra beigām

2022. gada WNBA sezona sākās 6. maijā, bet WNBA turnīra grafiks paredz to, ka čempionāts ar finālspēlēm noslēgsies septembra otrajā pusē. WNBA pārsvarā norit vasaras laikā, kamēr atpūšas NBA komandas. Sezona iesākas vēl brīdī, kad starp vīriem spraigi norit izslēgšanas spēļu cīņas, bet tā noslēdzas īsu brīdi pirms jaunā NBA regulārā turnīra sākuma.

2023. gada WNBA sezonas grafiks paredz to, ka regulārais turnīrs tiek izspēlēts līdz 14. augustam. Tā laikā notiek arī Zvaigžņu spēle, kas 2022. gadā notika 10. jūlijā, bet spēļu pārtraukums tika izsludināts no 8. līdz 11. jūlijam. Līdzīgi kā NBA, pirms regulārās sezonas otrās puses komandām iespējams veikt maiņu darījumus, tās pēdējai dienai esot 15. jūlijam. Izslēgšanas spēles sākas 17. augustā, bet sezona noslēgsies ap 20. septembri, ja finālsērija ievilksies līdz maksimālo spēļu daudzumam. Izslēgšanas spēlēs iekļūst astoņas labākās komandas – četras no katras konferences. Katrā sērijā komandām jāuzvar trijās spēlēs jeb maksimums iespējamas piecas spēles.

Pēc bukmeikeru prognozēm par galvenajām pretendentēm uz titulu 2022. gada WNBA sezonā uzskata piecas komandas. Visreālākā iespēja atdota Lasvegasas ‘’Aces’’, kuras koeficients noteikts 2.60 apmērā. Čikāgas ‘’Sky’’ otrais tituls pēc kārtas novērtēts ar 3.25 varbūtību, Konektitutas ‘’Suns’’ triumfs saņēmis 5.25 koeficientu, tādu pašu varbūtību uzvarai turnīrā atvēlot Sietlas ‘’Storm’’. Tikmēr Vašingtonas ‘’Mystics’’ koeficients ir 11.00.

Ja vēlies izdarīt likmes uz WNBA basketbola spēlēm, tad vispirms apmeklē līgas mājaslapu, iepazīsties ar komandu sastāviem un pēdējo spēļu bilancēm. Aplūko pašreizējo klubu bilanci, savainojumus un kā tai klājies iepriekš pret pretinieci. WNBA sezona ir īsa, līdz ar to tajā vairāk kā jebkur katrai spēlei nozīme ir lielāka, līdz ar to pārsteigumu var būt mazāk.

Liec likmes uz sieviešu basketbolu LV BET

LV BET piedāvā likt derības arī uz sieviešu basketbolā notiekošajām spēlēm. Pie tam, vari derēt ne tikai uz iecienītāko izvēli – spēles uzvarētāju.

Pastāv arī dažādas citas ar spēli saistītas likmju iespējas. Vari paredzēt kopā gūtos punktus spēlē, kā arī uzvarētājkomandas izcīnītā panākuma punktu starpību. Vari arī derēt uz to, cik punktus (pāra/nepāra) spēlē kopā gūs katra no komandām.

Ja vēlies nedaudz vairāk riskēt, tad līdzīga veida likmes vari likt gan uz pirmo puslaiku, gan kādu no ceturtdaļām. Vari paredzēt, kura no komandām puslaikā vai ceturtdaļā uzvarēs, kāda būs starpība un kopā gūtie punkti.

Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta blogu, kurā mūsu spēlētājiem sniedzam jaunāko informāciju par basketbolu un tajā notiekošajiem turnīriem, tostarp Sieviešu Nacionālo basketbola asociāciju.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *