2022. gada Cazoo Pasaules kausā šautriņu mešanā otro reizi piedalīsies Latvijas izlase

2022. gada Cazoo Pasaules kausā šautriņu mešanā otro reizi piedalīsies Latvijas izlase

No 16. līdz 19. jūnijam ‘’Eissporthalle’’ Frankfurtē, Vācijā notiks 2022. gada Cazoo Pasaules kauss šautriņu mešanā, kur piedalīsies 32 valstu izlases no visas pasaules. Otro reizi prestižākajā izlašu turnīrā pasaulē startēs arī Latvija, kuru pārstāvēs Madars Razma un Nauris Gleglu. Vēl vēlies uzzināt vairāk par šautriņu mešanu? Iepazīsties ar iespējamo likmju variācijām LV BET Sporta blogā un dodies izdarīt likmi. 

  • PDC Pasaules kauss tiek organizēts kopš 2010. gada un tā balvu fonds ir 350 tūkstoši sterliņu mārciņu. Turnīrā piedalās 32 izlases no visas pasaules, kuras pārstāv tobrīd divi labākie šautriņu metēji. Turnīra gaitā tiek noskaidrota spēcīgākā valsts šautriņu mešanā.
  • Šis ir populārākais šautriņu turnīrs izlasēm. To rīko reizi gadā, īsi pirms sezonas otrā svarīgākā turnīra ‘’World Matchplay’’, kurš jūlijā norit Blekpūlē. Visvairāk reižu četras par PDC Pasaules kausa uzvarētāju kļuvusi Anglija un Nīderlande, bet divas reizes triumfējusi Skotija.
  • Liec likmes uz šautriņu mešanu. Derēt uz šī sporta veida notikumiem iespējams arī LV BET, kur var ne tikai veikt likmi uz iecienītāko likmi – spēles uzvarētāju. Var paredzēt arī tādus ar spēli saistītus aspektus kā kopā spēlētos legus, uzvarētāja handikapu un cik abi spēlētāji veiks maksimālos 180 punktu gājienus.

PDC Pasaules kauss tiek organizēts kopš 2010. gada

PDC (Professional Darts Corporation) Pasaules kausam nav sena vēsture. To organizē vien kopš 2010. gada, un pirmajos trīs turnīros tajā piedalījās 24 valstu izlases. Līdz šodienai nav gan mainījies fakts, ka katru valsti sacensībās pārstāv divi šautriņu metēji pēc ranga jeb divi tobrīd visaugstāk esošie šī sporta veida pārstāvji PDC Order of Merit rangā. Ir valstis, kurām divi spēlētāji nav atrodami Order of Merit (nozīmīgākajā šautriņu mešanas) rangā. Tādā gadījumā talkā nāk citas PDC rīkotās sacensības, piemēram, reģionālā līmenī, kuru reitingos var atrasties šo valstu pārstāvji. Tas, kurš kādā no tiem ir visaugstāk, dodas pārstāvēt savu valsti.

Tas nozīmē tikai to, ka vairākām valstīm, kuru spēlētāji nav tie vadošie pasaules mērogā, tā ir lielā iespēja sevi atrādīt globāla mēroga auditorijai. Daudziem šautriņu metējiem šīs var kļūt par sezonas svarīgākajām sacensībām ar lielāko naudas balvu, bet pats sporta veids iegūst vēl lielāku popularitāti vien ar to, ka sacensībās piedalās valstis no visiem kontinentiem.

Kopš 2014. gada Pasaules kausā piedalās 32 izlases.  Formāts paredz, ka pirmajā kārtā abi dalībnieki spēlē kopā tā saucamajās dubultspēlēs, bet nākamajā kārtā iekļūst izlase, kas pirmā uzvarējusi piecos legos (legā jādzēš 501 punkts). Sākot ar otro kārtu, sportisti spēlē arī vienspēles. Lai tiktu līdz finālam, katrā no kārtām kādai komandām jāuzvar divās spēlēs. Vispirms norit divas vienspēles, bet, ja pēc diviem mačiem rezultāts ir 1-1, tad tiek aizvadīta izšķirošā cīņa dubultspēlē. Katrā atsevišķā mačā uzvar tas, kurš pirmais ir labāks par pretinieku četros legos. Tikmēr finālā titula ieguvējai jāuzvar trijās spēlēs – maksimums var notikt piecas atsevišķas cīņas. Maksimālo spēļu skaita ziņā katras valsts šautriņu metējs tiekas pret otras valsts abiem sportistiem vienspēlēs, bet pa vidu paredzēta arī dubultspēle. 32 izlases kopumā sadala 350 tūkstošu sterliņu mārciņu vērtu naudas balvu, no kā 70 tūkstoši tiek uzvarētājai, bet 40 tūkstoši otrās vietas ieguvējai.

Otro reizi valsts vēsturē un pēdējo trīs gadu laikā PDC Pasaules kausā piedalīsies arī Latvija, kuru šoreiz pārstāvēs Madars Razma un Nauris Gleglu. 2020. gadā Razma kopā ar Jāni Mustafejevu nervus stindzinošā cīņā pārvarēja pirmo kārtu, uzvarot Honkongu, bet otrajā kārtā, Razmam neizmantojot iespējas savā vienspēlē, piekāpās vienai no favorītēm Beļģijai.

Šis ir populārākais šautriņu turnīrs izlasēm

2022. gada Cazoo Pasaules kauss šautriņu mešanā ir pasaulē zināmākais šautriņu turnīrs, kurā piedalās izlašu komandas. Līdz šim visvairāk reižu uzvarējušas Anglija un Nīderlande – katra par četrām reizēm, kamēr divi panākumi ir Skotijai, kura, pie tam, ir esošā čempione. Pirms gada skoti ar divkārtējo pasaules čempionu Pīteru Raitu un Džonu Hendersonu sastāvā finālā ar 3-1 pārspēja Austriju.
Šī gada turnīrā bez Latvijas un čempiones Skotijas piedalīsies arī tādas valstis kā Austrālija, Austrija, Beļģija, Brazīlija, Kanāda, Čehija, Dānija, Anglija, Somija, Vācija, Gibraltārs, Honkonga, Ungārija, Itālija, Japāna, Lietuva, Nīderlande, Jaunzēlande, Ziemeļīrija, Filipīnās, Polija, Portugāle, Īrija, Singapūra, Dienvidāfrika, Spānija, Zviedrija, Šveice, ASV un Velsa. Izlases 16. jūnijā izspēlēs pirmo kārtu, dienu vēlāk otro kārtu, 18. jūnijā ceturtdaļfinālus, bet 19. jūnijā pusfinālus un finālu.

Par favorītēm uz titulu var saukt Skotiju, Angliju, Velsu, Nīderlandi un Austrāliju. Skotus pārstāvēs Raits un Hendersons, kamēr angļiem vieni no top spēlētājiem – Džeimss Veids un Maikls Smits, kurš pēdējā laikā demonstrē apbrīnojamu sniegumu uz skatuves. Arī Velsa bruņojusies ar tās spēcīgākajiem šautriņu metējiem – Džoniju Kleitonu un Gervinu Praisu. Nīderlandei traumas dēļ nepalīdzēs Maikls van Gervens, taču šī valsts nevar sūdzēties par labu šautriņu metēju trūkumu. Tikmēr Austrālijai ir tādi metēji kā Deimons Heta un Saimons Vitloks. Nevar nenovērtēt arī beļģus, kamēr Latvija centīsies paveikt vismaz to pašu, ko pirms diviem gadiem: pārvarēt pirmo kārtu.

Liec likmes uz šautriņu mešanu

Darts betting iespējams arī LV BET, pie tam, uz jebkuru no 2022. gada Cazoo Pasaules kausa šautriņu mešanā spēlēm. Uz katru no mačiem iespējamas dažādas likmju variācijas, ieskaitot spēlētāju iecienītāko – kādas izlases uzvaru. Tāpat iespējams derēt uz uzvarētāja legu handikapu un to, cik kopā legi tiks spēlēti. Ņem vērā, ka pirmajā kārtā maksimums var būt deviņi legi, bet nākamajās kārtās katrā vienspēlē vai dubultspēlē maksimums septiņi.

Ja vēlies veikt interesantāku likmi, tad vari paredzēt, cik maksimālos 180 punktu gājienus veiks abi šautriņu metēji kopā. Par 180 punktu gājienu mašīnām var saukt tādus spēlētājus kā Hosē de Sūzu un Maiklu Smitu, kamēr latvietis Madars Razma ir labākais starp tiem, kuriem patīk trīskāršais 19 sektors. Bieži vien Razma spēles laikā iemet 171 punktu gājienu (trīs trīskāršie 19).

Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta blogu, kurā mūsu spēlētājiem sniedzam jaunāko informāciju par šautriņu mešanu un tajā notiekošajiem turnīriem, tostarp PDC Pasaules kausu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *