2022 IIHF World Championship sākas cīņas par medaļām

2022 IIHF World Championship sākas cīņas par medaļām

No šodienas līdz pat svētdienai jeb 29. maijam 2022 IIHF World Championship hokejā notiks izšķirošās cīņas par medaļām – tā saucamās izslēgšanas spēles. Ceturtdaļfināla, pusfināla un fināla cīņās tiks noteikta nākamā čempione. Šoreiz par medaļām necīnīsies Latvijas hokeja izlase, kura turnīru noslēdza desmitajā vietā. Vai vēlies vairāk uzzināt par hokeju? Iepazīsties ar iespējamo likmju variācijām LV BET Sporta blogā un dodies izdarīt likmi! 

  • IIHF pasaules čempionāta izšķirošajās spēlēs piedalīsies astoņas izlases. Esošā turnīra izspēles kārtība paredz, ka no katras apakšgrupas ceturtdaļfinālā iekļūst četras labākās izlases, kuras vēlāk piedalās ceturtdaļfinālā. Šoreiz tajā nespēlēs Latvijas hokeja izlase.
  • Hokeja izslēgšanas spēlēs favorītu statusā būs Somijas un Kanādas izlases. Gan Somija, gan Kanāda pārliecinoši aizvadījušas grupu turnīra fāzi – kamēr esošie olimpiskie čempioni pagaidām zaudējuma rūgtumu izbaudījuši vienu reizi, tikmēr Kanāda vienā no spēlēm piekāpās Šveicei, bet citā Dānijai.
  • Liec likmes uz izšķirošajām hokeja spēlēm. LV BET piedāvās iespēju likt likmes uz jebkuru no ‘’play-off’’ spēlēm pasaules čempionātā hokejā. Pie tam, tev ir iespēja derēt ne tikai uz spēlētāju iecienītāko izvēli – spēles uzvarētāju.

IIHF pasaules čempionāta izšķirošajās spēlēs piedalīsies astoņas izlases

Kopš IIHF pasaules čempionātos noteikts izspēles formāts, kurā 16 komandas sadalītas divās apakšgrupās par astoņām izlasēm, no katras grupas ceturtdaļfinālā iekļūst četras labākās. 2022 IIHF World Championship par pēdējām vietām ceturtdaļfināla bija intriga līdz pat pēdējai spēļu dienai, tās nodrošinot ASV un Slovākijas izlasēm.

No A apakšgrupas ceturtdaļfinālā iekļuva Šveices, Kanādas, Vācijas un Slovākijas izlases. Slovāki pēdējā kārtā pārliecinoši sakāva Dāniju, kura dienu iepriekš pirmo reizi valsts vēsturē pārspēja Kanādu. Esošie pasaules čempioni kanādieši grupu turnīru noslēdza vien trešajā vietā, jo piedzīvoja veselus divus zaudējumus – vispirms rezultatīvā spēlē pret Šveici, bet vēlāk arī pret Dāniju. Otro vietu grupā ieguva Vācija, kura apspēlēja visas tiešās konkurentes cīņā par ceturtdaļfinālu, kā arī vienīgā atņēma punktu Šveicei. Dominēja Šveice, kura ar vairākiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem nezaudēja nevienā spēlē, izslēgšanas mačus sagaidot kā viena no turnīra favorītēm.

B apakšgrupā kā pēdējie ceturtdaļfinālā vietu nodrošināja ASV, kam talkā ar uzvaru pār Latviju nāca Zviedrija. Amerikāņi pēdējā grupas spēļu dienā prata arī paši izpildīt uzdevumu, izcīnot panākumu pār Norvēģiju, kas neatkarīgi no Latvijas un Zviedrijas cīņas iznākuma dotu amerikāņiem vietu ceturtdaļfinālā. Vispārliecinošāko sniegumu B apakšgrupā demonstrēja Somijas un Zviedrijas hokejisti, kuri ieņēma attiecīgi pirmo un otro vietu. Ne pārāk sekmīgi turnīrs sākās Čehijai, pie tam, pēc kādas no spēlēm notika arī konflikts ģērbtuvē, kā rezultātā Anaheimas ‘’Ducks’’ uzbrucējs Dominiks Simons izlasi pameta. Tai izdevās uzlabot spēli apakšgrupu turnīra turpmākajā gaitā, izcīnot vietu ceturtdaļfinālā.

Par saistošāko ceturtdaļfināla pāri var saukt Zviedrijas un Kanādas dueli – abas izlases jebkurā no turnīriem tiek sauktas par vienām no favorītēm, taču šoreiz kādai no tām tas noslēgsies jau pēc ceturtdaļfināla. Interesanta būs arī Šveices un ASV spēkošanās – lai arī šveicieši var tikt uzskatīti par favorītiem, jauneklīgā ASV var izrādīt zobus. Čehija tiks uzskatīta par favorīti duelī pret labi turnīru sākušo Vāciju, bet Somija eksaminēs olimpiskā turnīra bronzas medaļnieci Slovākiju.

Hokeja izslēgšanas spēlēs favorītes statusā būs Somijas un Kanādas izlases

Somija ir esošā olimpiskā čempione, 2021. gada pasaules čempionāta sudraba medaļas ieguvēja un 2019. gada pasaules čempionāta uzvarētāja – mājiniece arī šo turnīru sākusi pārliecinoši. Kanāda ir esošā pasaules čempionāta uzvarētāja un visvairāk reižu uzvarējusī komanda šajā turnīrā. Lai arī tā nav sākusi turnīru vispārliecinošāk, jāatceras tās ceļš līdz zeltam pirms gada Rīgā – tā zaudēja pirmajos trijos mačos grupu turnīrā, bet vēlāk prata izcīnīt titulu. Hokeja izslēgšanas spēlēs joprojām tieši šīs divas izlases jāuzskata par galvenajām favorītēm uz zeltu.

Tomēr nevar noniecināt arī Šveices, Zviedrijas un Čehijas izredzes. Katra no izlasēm bruņojusies ar vairākiem meistarīgiem Nacionālās hokeja līgas hokejistiem, kuri zina, kā spēlēt, kad pienākusi kārta sezonas svarīgākajām spēlēm. Vācijas, ASV un Slovākijas izredzes uz zeltu ir mazākas – Vācija reti pārvar ceturtdaļfināla barjeru, slovāki pamazām atgūst iepriekšējās paaudzes spozmi, bet amerikāņi, lai arī prot pārsteigt, nez vai šajā reizē cīnīsies par zelta medaļām.

Bukmeikeru vērtējumā tieši Somija ir neapstrīdama čempionāta favorīte – tās uzvara turnīrā tiek vērtēta ar koeficientu 3.25. Kanādas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices izredzes uz zeltu tiek prognozētas līdzvērtīgi – čehiem piešķirts koeficients 5.00, Kanādai un Zviedrijai 5.5, bet Šveicei 6.00. Vismazākās izredzes uz zeltu tiek prognozētas Slovākijai, kura saņēmusi koeficientu 41.00. Tāpat bukmeikeri lielākas izredzes vērtē kādas B apakšgrupas komandas uzvarai čempionātā – kādas šīs izlases triumfs vērtēts ar koeficientu 1.30, kamēr A apakšgrupas ar 2.50. Tas nozīmē, ka pēc bukmeikeru domām par čempionāta uzvarētāju kļūs Somija, Zviedrija, Čehija vai ASV.

Liec likmes uz izšķirošajām hokeja spēlēm

Uz jebkuru no 2022 IIHF World Championsip  hokeja spēlēm LV BET piedāvās iespēju likt likmes. Pie tam, spēlētājiem ir iespēja derēt ne tikai uz iecienītāko izvēli – hokeja spēles uzvarētāju. Iespējams paredzēt uzvarētāju gan pamatlaikā, gan papildlaikā. Uz uzvaru papildlaikā gan liec tādā gadījumā, ja uzskati, ka tāds tiks aizvadīts. Vari arī paredzēt, kura no izlasēm pirmā gūs vārtus, kopā gūtos vārtus un katras izlases gūtos vārtus spēlē.

Ja vēlies nedaudz riskantāku izvēli, tad vari derēt uz spēles precīzu rezultātu. Izšķirošajās spēlēs gan bieži vien spēles nozīmībai ir lielāka nozīme par rezultatīvu spēli, tāpēc negaidi, piemēram, desmit gūtus vārtus mačā – tas izšķirošajos mačos notiek reti. Bieži ir rezultāti 3:1, 2:0, 3:2, vai arī 4:2, 4:3. Retāk hokeja spēle var noslēgties ar futbola cienīgu 1:0 rezultātu, kā tas šajā čempionātā jau divas reizes noticis grupu turnīrā. Ņem vērā, ka, piemēram, Somijas izlases spēles nebūs ļoti rezultatīvas, kamēr Kanādas izlases mači var dot vairāk vārtus.

Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta blogu, kurā mūsu spēlētājiem sniedzam jaunāko informāciju par hokeju un tajā notiekošajiem turnīriem, tostarp 2022 IIHF World Championship.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *