2023. gada NHL Zvaigžņu spēle: izklaide visiem hokeja līdzjutējiem

2023. gada NHL Zvaigžņu spēle: izklaide visiem hokeja līdzjutējiem

Kā ierasti katru sezonu, arī 2022./2023. gadā Nacionālajā hokeja līgā (NHL) gaidāma Zvaigžņu spēle. Šoreiz tā norisināsies Floridas Panthers mājvietā 2023. gada 4. februārī. Vai vēlies vairāk uzzināt par hokeju un NHL? Ienāc LV BET Sporta blogā, uzzini vairāk par piedāvātajām likmēm un dodies veikt derības.

Kas ir NHL Zvaigžņu spēle?

NHL Zvaigžņu spēle tiek organizēta kopš 1947. gada. Laika posmā līdz 1968. gadam spēles formāts bija pēc principa, ka iepriekšējās sezonas Stenlija kausa ieguvēja spēkojās pret pārējo Nacionālās hokeja līgas (NHL) izveidotu komandu. Izņēmums bija 1951. un 1952. gads, kad savstarpēji spēkojās ASV un Kanādas izveidotas zvaigžņu vienības.

Sākot ar 1969. gadu, NHL mainīja formātu, turpmāk sacenšoties savā starpā abu konferenču vienībām – Austrumu un Rietumu. Līdz pat 2010./2011. gada sezonai pirmo piecinieku iebalsoja līdzjutēji, kamēr pārējos izvēlējās NHL hokeja departments pēc konsultācijām ar katra kluba ģenerālmenedžeri.

Kopš 2010./2011. gada sezonas hokeja departments izvēlas tikai komandu kapteiņus, bet vēlāk norit tā saucamais drafts, kurā tie izvēlas savas komandas. Bez pašas Zvaigžņu spēles dienu iepriekš spēlētāji sacenšas arī meistarības konkursos. No Latvijas Zvaigžņu spēlē piedalījušies Sandis Ozoliņš, Artūrs Irbe un Zemgus Girgensons. Pēdējos gados gan neviens no Latvijas šajā spēlē nav spēlējis.

Kur un kad notiks Zvaigžņu spēle?

Šajā sezonā Zvaigžņu spēle notiks Floridā. ”Panthers” komandai jau bija ieplānots būt spēles mājvietai jau 2021. gadā, taču toreiz nozīmīgais izklaides notikums tika atcelts Covid-19 pandēmijas dēļ. Savukārt 2022. gada spēle tika aizvadīta Lasvegasas ”Golden Knights” mājvietā T-Mobile Arena. Šī kļūs par otro reizi, kad spēles norise gaidāma Floridā.

Šoreiz tā gaidāma 4. februārī. Pārsvarā Visu Zvaigžņu spēle NHL norit ap janvāri un februāra sākumu. Ap februāra otro nedēļu ierasti gaidāma arī NBA Zvaigžņu spēle, tāpēc abas puses cenšas nepārklāties no kalendāra viedokļa, lai nenozagtu viena otrai skatītāju auditoriju.

Par Zvaigžņu spēles rezultatīvāko hokejistu vēsturē var uzskatīt leģendāro Veinu Grecki, kurš 18 dalības reizēs ticis pie 25 rezultativitātes punktiem (13+12). Vēl starp rezultatīvākajiem ir tādi hokejisti kā Mario Lemjē (13+10), Džo Sakiks (6+16), Marks Mesjē (6+14) un Gordijs Hovs (10+9).

Tieši Gordijs Hovs ir visvairāk reižu piedalījušais hokejists Zvaigžņu spēlēs. Viņš līdz šim piedalījies veselās 23 reizēs. Rejs Burks šajā īpašajā notikumā piedalījies 19 reizes, Veins Greckis 18, bet Frenks Mahovličs, Pols Kofijs un Marks Mesjē 15 reizes. No aktīvajiem hokejistiem rekordistiem tuvojas Aleksandrs Ovečkins, kurš šo spēli aizvadījis jau 12 reizes. Viņš, pie tam, arī tuvojas Veina Grecka rezultativitātes rekorda pārspēšanai, kas, starp citu, var notikt šogad.

Kurš piedalīsies NHL Zvaigžņu spēlē?

Spēles dalībnieki tiek noteikti īsi pirms tās sākuma. 2022. gada reizē tika izveidotas četru divīziju komandas, kurās spēlētāji bija no visas pasaules. Kapteiņu funkcijas pildīja tādi pazīstami hokejisti kā Konors Makdeivids, Džo Pavelskis, Ostins Metjūzs un Klods Žirū. Starp komandu spēlētājiem bija arī tādi zināmi hokejisti kā Patriss Beržerons, Stīvens Stemkoss, Andrejs Vasiļevskis, Kirils Kaprizovs, Leons Draizaitls, Timo Meiers un citi.

Šī gada sezonu sekmīgi sākušas tādas komandas kā Bostonas ”Bruins”, Ņūdžersijas ”Devils”, Toronto ”Maple Leafs”, Pitsburgas ”Penguins”, Karolīnas ”Hurricanes”, Lasvegasas ”Golden Knights”, Vinipegas ”Jets”, Dalasas ”Stars”, Sietlas ”Kraken” un Losandželosas ”Kings”. Sagaidāms, ka no katras no šīm vienībām atsevišķi labākie spēlētāji piedalīsies 2023. gada Zvaigžņu spēlē.

NHL Zvaigžņu spēles translācija – kur skatīties?

Latvijas teritorijā visas NHL spēles tiek translēts tiešsaistes platformā Viaplay. Ja vēlies sekot kvalitatīvām pārraidēm, tad meklē šo raidtiesību turētāju un reģistrējies. Spēles komentē latviešu zinoši hokeja speciālisti.

Likmes uz NHL pie LV BET

Ja interesē izdarīt likmes uz NHL hokeja spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”hokejs”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās NHL spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Veikt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm.

NHL Zvaigžņu spēles derības LV BET

Ja vēlies izdarīt likmi uz NHL Zvaigžņu spēli, tad ņem vērā, ka mačs var būt ļoti rezultatīvs. Līdz ar to kopējo vārtu var būt diezgan daudz. Jārēķinās, ka iespējami divcipara skaitļa kopējie gūtie vārtie – tā, piemēram, 2019. gadā tika iemesti 15 (10:5), bet pirms gada finālā Metropolitan divīzija ar 5:3 pārspēja Centrālo divīziju. Tāpat ņem vērā, ka vispirms tiks spēlēti pusfināli starp divām komandām, jo kopumā ir četras konferences – Metropolitan, Pacific, Central un Atlantic.

Uzvarēt var jebkura, tāpēc esi uzmanīgs. Visvērtīgākā likme uz NHL Zvaigžņu spēli būs saistībā ar kopā gūtajiem vārtiem un, iespējams, arī spēles uzvarētāju. Pirms tam gan rūpīgi iepazīsties ar katras vienības sastāviem, kā arī aplūko, kā tām veicās meistarības konkursos. Ar precīza rezultāta prognozēšanu gan neieteiktu aizrauties. Zvaigžņu spēles rezultāts var būt dažāds, tāpēc šī noteikti būs ļoti riskanta likme.

LV BET saviem spēlētājiem piedāvā labākās likmes un tā tas būs arī Zvaigžņu spēles laikā. Ienāc pie mums, izvēlies spēli un atrodi pašu labāko pieejamo likmi!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *