2022 Pasaules šautriņu mešanas sērijas finālā labākie cīnīsies par vērtīgu balvu

2022 Pasaules šautriņu mešanas sērijas finālā labākie cīnīsies par vērtīgu balvu

No 16. līdz 18. septembrim Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā planētas labākie šautriņu metēji sadalīs 300 tūkstošu sterliņu mārciņu lielu balvu fondu. Šoreiz turnīrā nepiedalīsies latvietis Madars Razma. Vai vēlies vairāk uzzināt par darts? Iepazīsties ar iespējamo likmju variācijām LV BET Sporta blogā un dodies izdarīt likmi!

Pasaules šautriņu mešanas sērijas fināls pirmo reizi tika organizēts 2013. gadā. Tā galvenais mērķis ir veicināt sporta veida attīstību pasaulē. Labākie planētas šautriņu mešanas spēlētāji devās dodas uz tādiem kontinentiem kā Ziemeļameriku, Okeāniju, Āziju un Eiropu, lai apliecinātu citiem savas prasmes.

Tā kā šis nav reitinga turnīrs, bet komercturnīrs, tad PDC jeb Professional Darts Corporation izvēlas tos astoņus labākos vai populārākos, kuri piedalīsies tūrē, bet katrā kontinentā viņiem pretī stāsies šī reģiona labākie astoņi, kuri ir uzaicināti vai vietu nopelnījuši caur kvalifikāciju. Sezonas laikā notiek ap sešiem turnīriem visā pasaulē, bet vēlāk septembrī ir fināls, kurā piedalās 24 šautriņu metēji. Šoreiz nāksies iztikt bez Latvijas vadošā sportista Madara Razmas.

Šogad pirms fināla notika seši darts masters tādās valstīs kā ASV, Dānijā, Nīderlandē, Austrālijā un Jaunzēlandē. Divus titulus ieguva Dimitri van den Bergs, bet pa vienam Maikls Smits, Maikls van Gervens, Džonijs Kleitons un Gervins Praiss. Nīderlandē piedalījās Madars Razma, kurš izstājās jau pēc pirmās kārtas, zaudējot Džeimsam Veidam.

Kas jāzina par 2022. gada pasaules šautriņu mešanas sērijas finālu

Tas notiks no 16. līdz 18. septembrim Amsterdamā un tajā piedalīsies 24 šautriņu metēji no visas pasaules. Ierindā būs tādi vārdi kā Dimitri van den Bergs, Gervins Praiss, Maikls Smits, Džonijs Kleitons, Maikls van Gervens, Džeimss Veids, Džo Kalens, Gerijs Andersons, Falona Šeroka, Pīters Raits, Denijs Noperts un citi.

Bez jau pieminētajām zvaigznēm turnīrā spēlēs arī tādi zināmi šautriņu metēji kā Dirks van Duijvenbode, Saimons Vitloks, Deimons Heta, Vincents van der Vūrts, Deivs Čiznals, Džeimijs Hjūzs un Devons Pītersens. Turnīrā spēlēs mazāk zināmi vārdi, taču sevi apliecinājuši sportisti – Gordons Materss, Haupai Puha, Leonards Geitss, Mets Kembels, Denijs Begišs un Raiens Džoiss. Katrs no šiem var arī pārsteigt. Jebkurā no turnīriem kāds šautriņu metējs pārsteidz turnīra organizatorus un fanus visā pasaulē.

Piektdien, 16. septembrī, sportisti izspēlēs pirmo kārtu, kurā uzvarēt nepieciešams sešos legos. Sestdien, 17. septembrī, paredzēta otrā kārta, kurā arīdzan jāuzvar sešos legos. Svētdien vispirms tiks izspēlēti ceturtdaļfināli (jāuzvar desmit legos), bet vakarā arī pusfināli un fināls (jāuzvar 11 legos).

Iepriekšējo gadu uzvarētāji

Līdz šim pasaules šautriņu mešanas sērijas finālā visvairāk reižu triumfējis titulētais Maikls van Gervens, kuram ir četri tituli. Pa vienam titulam ir Džeimsam Veidam un Džonijam Kleitonam, kurš, pie tam, ir esošais šī turnīra uzvarētājs.

Turnīra balvu fonds

Šogad darts turnīrā spēlētāji sadalīs 300 tūkstošu sterliņu mārciņu lielu balvu fondu. Spēlēšana pirmajā kārtā nodrošinās piecu tūkstošu sterliņu mārciņu lielu prēmiju. Dalība otrajā kārtā novērtēta ar 7500 tūkstošiem, ceturtdaļfinālā ar 15 tūkstošiem, pusfinālā ar 20 tūkstošiem, finālistam tiek 30 tūkstoši, bet uzvarētājam 70 tūkstoši sterliņu mārciņu.

Turnīra favorīti

Šautriņu mešanā favorīti ierasti ir vieni un tie paši. Par šī turnīra galvenajiem tīkotājiem uz titulu var saukt pasaules čempionu Maiklu van Gervenu, tāpat par 70 tūkstošiem cīnīsies Gervins Praiss, Džeimss Veids, Maikls Smits un citi. Cīņa par titulu solās būt spraiga, taču iespējami arī pārsteigumi, jo konkurence šautriņu mešanā ir liela.

Kā izdarīt likmes LV BET uz turnīriem šautriņu mešanā

Ja vēlies likt likmi uz turnīriem šautriņu mešanā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”Šautriņu mešana”. Ar tā palīdzību vari izvēlēties piedāvājumā esošās spēles un izdarīt likmes.

Likt likmes uz šautriņu mešanas sacensībām ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Tas ir tik vienkārši! Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš piedāvā saviem spēlētājiem jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot šautru turnīriem.

Likmju ieteikumi un likmju veidi LV BET totalizatorā

Pastāv iespēja dažādām šautriņu derībām un koeficientiem. Populārākā no likmēm – derēšana uz kāda spēlētāja uzvaru. Piemēram, vari derētu uz Džeimsu Veidu vai Geriju Andersonu un viņa potenciālo panākumu kādā no mačiem.

Vari paredzēt arī uzvarētāja handikapu, kā arī to, cik legi kopā tiks spēlēti. Ņem vērā, ka pirmajā un otrajā kārtā maksimāli iespējami 11 legi, ceturtdaļfinālā 19, bet pusfinālā un finālā 21. Pirms deri uz šo iespēju, noskaidro, cik maksimāli legi var tikt spēlēti.

Ja vēlies interesantākas likmes, tad pastāv iespēja prognozēt, cik maksimālos 180 punktu gājienus spēlētāji mača gaitā veiks. Par 180 punktu mašīnām var saukt tādus spēlētājus kā Maiklu Smitu un dažreiz arī Džeimsu Veidu. Tikmēr latvietim Razmam patīk trīskāršā 19 sektori un viņš ir viens no precīzākajiem šajā sektorā.

Pirms izdari likmi, noskaidro, kādā formā šautriņu metējs šobrīd atrodas. Brīžiem sportisti piedalās sacensībās ar savainojumiem, bet citkārt tiem gadās melnāki posmi sezonas laikā, kura ir ļoti gara. Tā, piemēram, nesen Pīteram Raitam tika veikta operācija, bet Praiss izstājās no viena no turnīriem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *